Les crisis de la vida quotidiana

La crisi no és territori exclusiu de la catàstrofe. Apareix a les nostres vides de tant en tant i no sempre som capaços de sortir-nos-en. Es tracta de canvis sobtats que amenacen l’estabilitat del nostre futur.

Una malaltia greu, un divorci inesperat, un accident, ser víctima d’un delicte o d’una injustícia poden ser situacions que ens col·lapsen i a les quals no som capaços de donar una resposta adequada a causa de l’impacte emocional que ens han provocat.

Els especialistes en emergències acompanyem les persones en aquests moments vitals perquè prenguin, de nou, control de les seves vides.

Intervenció en professionals

Al voltant d’una persona que pateix sovint hi ha professionals que l’acompanyen (metgesses, policies, treballadors socials, bombers...) per als quals no sempre és fàcil gestionar emocions intenses.

Donar el diagnòstic d’una greu malaltia, informar una família de la mort del fill en un accident de trànsit, treure un nen cridant de dolor d’un edifici en flames són exemples de situacions que afecten el millor dels professionals.

Com a psicòloga d’emergències puc estar amb tu de dues maneres:

  • Amb prevenció: formació per donar males notícies, gestió emocional, cuidar el cuidador...
  • Amb intervenció: burn out, trastorn d’estrès postraumàtic...

“Es diu falsament que el temps ho guareix tot: sovint,
les velles nafres és fan més doloroses i no moren més que amb la persona”.
   Ilya Ehrenburg